Gitártábor, Gitártáboros találkozó 2016


Gitártáboros Találkozó


Isten kegyelméből idén is, azaz május 28-án megszervezésre került Nyírségi Református Egyházmegyénkben a gitártáboros találkozó. Az Újfehértói Református Gyülekezet biztosított helyszínt erre az alkalomra. Hálás a mi szívünk, hiszen közel 30 fiatal vágyakozott Isten jelenlétére, Újfehértóról, Ramocsaházáról és Laskodról. Voltak, akik már részt vettek a gitártáborban, de voltak, olyanok is, akik kedvet kaptak arra, hogy megtanuljanak gitározni és érdeklődőként érkeztek erre a napra. Közös áhítattal indítottuk a napot, melyet Bakó László lelkipásztor tartott. Ezt követően, gitározással és énekléssel dicsértük az Úr nevét, felelevenítve a gitártábor kedvenc énekeit, amelyek most is nagy népszerűségnek örvendeztek. S, hogy a mozgás se maradjon el, játékkal is készültek a résztvevőknek. A találkozó, pedig közös ebéddel zárult.

Reméljük bővelkedni fog gitártáboros csapatunk. Szeretettel várunk mindenkit idén nyáron is Berekfürdőre, hogy együtt zenghessünk az Úrnak!
Énekeljetek neki új éneket, szépen zengjenek hangszereitek. ( Zsolt 33,3)

Pallay Zsófia

Teológus-lelkész hallgató

Egyházmegyei Gitártábor!!! 

Gitártábor 2012 – a harmadik felvonás

gitartaborMinden évben új élményekkel leszünk gazdagabbak – ezt tapasztaltuk az idén immár harmadízben megrendezett egyházmegyei gitártáborban. Különlegessége volt ennek a találkozónak, hogy gyermekek hangjától is zengett a tábor, nem csak a gitárok zenéjétől, hiszen több résztvevő is családja tagjaival együtt érkezett az ötnapos együttlétre Berekfürdőre.
Nem volt hiábavaló az idei találkozás alkalma sem, hiszen többen voltak olyanok, akik életükben először vettek kézbe gitárt – és nagyon reméljük, hogy nem hiábavaló módon. Azok is találtak maguknak tanulni- és gyakorolnivalót, akik már a „visszaeső táborozó” kategóriába tartoznak. Szépen szólt az ének-zene – olyannyira, hogy voltak helyi lakosok és odalátogatók is, akik a tábor kerítése előtt megállva, „belesve” hallgatóztak. Nyitva volt a kapu, hívtunk is, de bejönni nem akartak – az énekszó azonban a zenekísérettel együtt kirepült a kerítés fölött.
Az utolsó este minden évben különleges esemény, hiszen ilyenkor elszabadul a „hang-ulat”, és bőséggel adnak okot a kacagásra a „koncert” fellépői – akik a tábor szinte összes résztvevőjéből állnak össze.
Nagyon hálásak vagyunk Istennek, hogy alkalmat készített, hogy elfogadta az énekünket, és hogy igényt tart az életünkre is, hiszen ezt üzente nekünk a tábor minden napján! Neki énekeltünk, Neki gitároztunk – és Neki adunk ezért minden dicsőséget!
A Gitártábor minden résztvevője nevében:
Nagy József em-i missziói lelkész